Dansers

Trainingen

 

Cursus lichaamswerk

 

Je lichaamshouding weerspiegelt hoe je in het leven staat. Hoe je omgaat met impulsen, verlangens en mogelijkheden, hoe je reageert op je omgeving.
Voel je je zeker van je zaak, kom je op voor wat belangrijk voor je is? Of heb je de neiging jezelf kleiner te maken, anderen voor te laten gaan, zelf een beetje op de achtergrond te blijven?

Met de training 'Leven in je Lijf' krijg je de kans om deze aspecten te onderzoeken en nieuwe stappen te maken. Je wint aan zelfvertrouwen, je gaat je meer thuis voelen in je lichaam, je leert je grenzen te bewaken en je wordt je bewust wat je werkelijk wilt in het leven.

 

In de cursus ga je met behulp van je ademhaling, lichaamsgerichte oefeningen en contact op reis door je lijf en leven. Waarom juist die drie elementen?

Adem

Veel mensen ademen oppervlakking en houden hun adem in. Door voluit te ademen krijg je meer lucht. Je voorziet je lijf van meer zuurstof, meer energie. In de training werken we met dieper ademen: meer energie, meer leven.

Lichaamswerk

Door lichaamsgerichte oefeningen word je je bewust van wat je lichaam te vertellen heeft. Wanneer je daar meer naar luistert, kun je beter je grenzen aangeven en voel je je prettiger in het contact met andere mensen.

Contact

Veel mensen passen zich aan uit angst afgewezen te worden. Door niet te laten zien wat je werkelijk denkt of voelt ga je contact uit de weg. In de cursus experimenteren we hoe het is om je eens niet aan te passen. Wat ervaar je als je je openstelt voor een ander, je emoties laat zien, je grenzen aangeeft, aanraakt of aangeraakt wordt?

We doen dit op een speelse manier, in een veilige en respectvolle omgeving, zodat je met plezier nieuwe ervaringen op kunt doen.